Uitjes Schoorl

Uitjes Schoorl

Hoogstwaarschijnlijk wilt u naast het genieten van de rust en van de natuur misschien ook wel wat activiteiten ondernemen. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen in en rond Schoorl. Zo heeft Schoorl naast de duinen ook de hervormde kerk uit de zeventiende eeuw, een oud raadhuisje en een oude korenmolen met de naam Kijkduin.

Hieronder vind u enkele uitjes Schoorl en omgeving:

Schoorlse duinen

De duinen van Schoorl zijn een perfect voorbeeld van de prachtige Nederlandse natuur. Dit duingebied is gelegen aan de westkant van Schoorl. De duinen zijn nergens zo hoog en breed als hier. De hoogste duin is wel 54 meter hoog! En de duin beslaat een gebied van vijf kilometer breed! Nog niet heel lang geleden hadden de duinen nog vrij spel, maar door de aanplanting van Staatsbosbeheer is dit tegen gehouden. Nu zijn er mooie loofbossen, naaldbossen, heide en natuurlijk stranden.

Kaasmarkt Alkmaar

De kaasmarkt in Alkmaar is een toeristische demonstratie van vroeger. In tegenstelling tot de kaasmarkt van Gouda en Woerden waar nog echt kaas gehandeld wordt. De kaasmarkt is elke vrijdagochtend tussen 10:00 en 12:30 geopend vanaf de eerste vrijdag van april tot en met de eerste vrijdag van september.

Hollandse Kaasmuseum Alkmaar

Al sinds 1983 kijkt het Kaasmuseum al uit over het beroemde Waagplein in Alkmaar. Helemaal bovenin het oude en monumentale pand bevind zich het Hollandse Kaasmuseum. Het draait in het museum allemaal om de twee belangrijkste kazen, namelijk: de Edammer en de bekende Goudse kaas.

In het museum vindt u vele historische objecten zoals: schilderijen over het maken van kaas, handel en plattelandsleven, spelletjes voor de kinderen, films en leuke presentaties.

Voor meer informatie over het vakantiehuisje Gili kunt u hier klikken.